Hotel-Restaurant “Moulin de la Pipe”

van liefde op het eerste gezicht voor deze mooie plek, tot een sportief avontuur!

In dit gezellige hotel, midden in de ongerepte natuur vindt u een elftal gezellige, comfortabele en volledig gerenoveerde familiekamers. Moulin de la Pipe is een authentiek “lokaal” restaurant waar u kunt genieten van maaltijden bereid met lokale producten. De maaltijden worden geserveerd op het schaduwrijke terras aan de rand van de Gervanne. Dit is tevens een heerlijk uitrustpunt na een afdaling naar de waterval van Omblèze, Chute de la Druise. Dit is een waterval van circa 72 m hoog. Hierover in een later artikel meer!

Als het weer buiten zitten niet toelaat, kunt u plaats nemen in de oude schuur. Deze is versierd met voorwerpen van weleer. Sommige van deze versiersels zijn ons aangeboden door onze gasten, andere hangen er al vanuit het verleden. Toen Georgette de sceptor zwaaide. In een grote open haard hangt lamsvlees aan t spit te garen en we hebben een goed gevulde bar waar je onder andere twee van onze huisgebrouwen bieren kunt proeven. Deze zijn gemaakt van het water uit onze eigen bron. Ook hebben wij vruchtensappen en siropen van diverse planten.

Bij onze receptie is er de mogelijkheid om diverse lokale produkten zoals jam, honing, koekjes en wijn te kopen.

Le Moulin de la Pipe heeft een snackmenu met diverse huisbereide lekkernijen zoals bijvoorbeeld kleine gebakken forel, geserveerd met huisgemaakte frieten. Natuurlijk hebben ze diverse warme gerechten, dranken, wafels met heerlijke Vercors jam en zelfgemaakt ijs van een grootmeester in ijs maken.

Een plaats met een rijke geschiedenis, de Moulin dankt zijn naam aan een molenaar uit het begin van de 20e eeuw. Hij was een zware pijproker met de bijnaam “la Pipe”! In 1918 werd Moulin een herberg, nadat de overstroming van 1914 het kanaal, de dam en de installaties van de Moulin had weggevaagd. Verschillende eigenaren volgden elkaar daarna op. René Belle creëerde er van 1936 tot 1983 een zuivelfabriekje naast de herberg die meesterlijk werd gerund door Georgette Charbonnel, een echte lokale beroemdheid die de inwoners van de regio en toeristen vermaakte.

Decennia lang was de herberg Moulin de la Pipe een ontmoetingsplaats voor vissers, jagers, kaartspelers, bowlers en een tussenstop voor toeristen. Werd een aantal jaren een feestelijke hotspot nadat Philippe Bourgue en Franck Laforest het in 1987 omvormden tot een zeer beroemde gite en café waar concerten gegeven werden. Sinds 2013 stroomt er water onder de brug van de Moulin de la Pipe, Franck en Muriel Laforest hebben de originele bedrijfsactiviteiten weer opgepakt. Zij hebben Le Moulin weer teruggebracht naar een Hotel-Restaurant. Het hotel-restaurant Le Moulin de la pipe maakt deel uit van het erfgoed van de Drôme, een ideale plek voor een succesvol verblijf in het hart van de natuur!

Wel moeten we u waarschuwen, de charmes van het land van Omblèze en zijn molen werken als filters van liefde: van liefde op het eerste gezicht voor deze mooie plek, tot een sportief avontuur! Sommigen spreken zelfs van een aanhoudende nostalgie bij langdurige ontrouw!

Le Moulin de la Pipe
26400 Omblèze
reservation@moulindelapipe.com
+33 (0) 475 76 42 05

By Niels Wichard