Aire Naturelle ‘La Motte’ Saillans!

Aire Naturelle “La Motte” ligt centraal in het departement de Drôme, dicht bij het dorp Saillans, aan de D156. Het is een rustige en ruime camping (4 ha), tussen de bergen en heuvels gelegen, met een beperkt aantal kampeerplaatsen (25). De tent staat midden in een buitengewoon mooie natuuromgeving met een zeer gevarieerde flora en fauna. Op de kalkrijke grond van de camping en de directe omgeving bloeien in het voorseizoen tientallen wilde orchideeënsoorten. De kampeerplaatsen zijn groot, bieden veel privacy en een mooi uitzicht. De camping wordt bewust eenvoudig gehouden, zonder de poespas van de moderne commerciële massacampings. Er zijn geen stopcontacten naast de tenten.

Een voorliefde voor de natuur en voor actief bezig zijn in de enigszins ruige omgeving zijn kenmerkend voor de enthousiaste La Motte kampeerders. Zij wisselen graag hun ontdekkingen en ervaringen uit, organiseren onderling wandeltochten en praten dan na met iets fris of lekkers bij de receptie. Zij waarderen de persoonlijke benadering van de campingbaas, tot voor een paar jaar Louis Schaepman, tegenwoordig zijn zoon Marcel. Deze installeert iedere kampeerder met z’n bagage op z’n eigen kampeerplaats omdat op het terrein geen auto’s toegestaan zijn. Respect voor installaties, natuur en medekampeerders is een voorwaarde voor een geslaagd verblijf. Ook voor kinderen is de camping ideaal: er zijn veel leeftijdsgenoten, water om in te spelen, ijsjes om van te smullen en speelweiden. Er is een natuurbad voor jong en oud met stromend fris bronwater.

De omgeving leent zich bijzonder goed om gezond en gezellig bezig te zijn; klauteren en wandelen aan de hand van stafkaarten, kanoën en zwemmen in de rivier de Drôme. De fietsliefhebbers kunnen in de naaste omgeving cols van 1000 m bedwingen of met ATB’s uitgezette redelijk tot zeer zware tochten fietsen. Men kan gaan wijnproeven bij de vele wijnboeren in de omgeving (Côtes du Rhône en de plaatselijke specialiteit de Clairette de Die).

Dit alles speelt zich af in een streek met veel pittoreske middeleeuwse dorpjes waar men op terrasjes van het authentieke franse leven kan genieten. In het dorpje Saillans niet ver van de camping vindt men dokters, apotheek, warme bakker, kruidenier, postkantoor, garages, VVV, cafés en restaurants. Uiteraard is er ook een camping voor mensen die liever wat drukte om zich heen hebben.

Men kan brood, melk, boter enz. bestellen tot 17h bij de receptie. De volgende morgen kun je het ophalen tussen 8h30 en 10h30. Tijdens het ophalen hebben wij de koffie klaar.

Ook kun je vanaf 17h aan de tafels bij de receptie terecht voor een kop koffie. Het ideale moment voor het kennismaken, ervaringen uitwisselen en tips doorgeven. Ook het plannen maken (voor o.a. groepswandelingen, kanotochten) gebeurt vaak dan.

Camping La Motte
route de la Chaudière
26340 SAILLANS

+33 (0) 475 21 52 40
camping.la.motte@gmail.com

By Niels Wichard