Een gouden medaille voor Raspail & Fils

Raspail; Crémant de Die Brut

Sinds de oprichting heeft de ‘Concours Général Agricole’ de beste Franse lokale producten beloond en gepromoot door elk jaar gouden, zilveren of bronzen medailles uit te reiken. Het stimuleert producenten, ondersteunt hun economische ontwikkeling, draagt ​​bij aan de opleiding van toekomstige professionals en geeft consumenten handvatten om hen te helpen bij hun keuze van aanschaf.

De Algemene Landbouwwedstrijd werd in 1843 gestart met de wedstrijd van Poissy en werd in 1870 opgericht om de beste Franse lokale producten en fokdieren te selecteren en toe te kennen. Het is gezamenlijk eigendom van het ministerie van Landbouw en Voedselvoorziening en CENECA. Het is een evenement waarvan de missie niettemin onstuitbaar modern blijft.

Cave Raspail heeft de gouden medaille gewonnen voor de Crémant de Die Brut, dit is het mindere zoete zusje van de Clairette. Een heerlijke wijn bij: gevogelte, aperitief en versnaperingen, magere vis, zeevruchten en een voorgerecht.

Crémant is mousserende wijn (schuimwijn) uit Frankrijk en andere Franssprekende gebieden. De wijn wordt gemaakt volgens de méthode traditionnelle. Vóór 1993 werd deze vinificatie méthode champenoise genoemd. Sedert 1989 is de term crémant door de Franse wetgeving beschermd. Vanwege verwarring met champagne is deze aanduiding buiten het champagnegebied niet meer toegestaan. Evenmin mag de term crémant in het champagnegebied gebruikt worden.

De druivenrassen van deze wijn zijn; Aligoté en Clairette, hiervan wordt een mousserende wijn gemaakt volgens traditionele methode. Daarnaast is dit ook nog een een biologisch geproduceerde wijn, gewoon verkrijgbaar in Saillans bij de cave zelf of via het internet.

Voor meer informatie;

Cave Raspail, Jean-Claude & Fils
Domaine de la Mûre
26340 Saillans – Drôme

+33 475 21 55 99
https://www.raspail.com


By Niels Wichard