Uitzonderlijk eetadres, la Fontaine Minerale

Uitzonderlijk eetadres, La Fontaine Minérale in Pont-de-Barret.

La Fontaine Minérale ligt vlak langs de weg en de kleurrijke lichtjes knipogen je al tegemoet als je aan komt rijden. Kom je hier bij toeval terecht dan is het een echte verrassing. Je kan namelijk zomaar terechtkomen op een gezellig feestje waar iedereen uit te omgeving op af komt. Hier hangt een heerlijk sfeertje!

Het restaurant ligt op een prachtige plek, in een oude natuurstenen boerderij. Langs een riviertje, met een terras onder platanen. Met lampjes in de bomen, een groot theaterpodium en een gestrande Engelse dubbeldekker.

Cocottes & Eenpansgerechten
In het restaurant kan je uitgebreid dineren en o.a. ‘Cocottes’, eenpansgerechten bestellen. De keuken is goed en de eetruimte in een grote serre bijzonder. Op de drankenkaart staan lokale wijnen (sommige bio). Wil je hier eten dan is het aan te raden van te voren te reserveren.

Snacken!?
Liever wat snacken? Als de Guingette open is aan de achterkant langs het riviertje, kan je hapjes bestellen bij de keuken en de foodtruck. De buitenbar is dan ook open. Overal staan tafeltjes en stoeltjes. In het weekend en in de zomer ook door de week zijn er ‘s middags ludieke voorstellingen voor kinderen en ‘s avonds dansavonden met life-muziek. Een geweldig leuke
ervaring in een ongedwongen bohemien sfeer waar je ook veel Fransen zult treffen.

Waterbron
Er is een waterbron ‘La Souveraine’ genaamd vlak naast het restaurant. Ik raad je aan om eerst een slokje te proeven voordat je een fles vult. Je proeft de grote hoeveelheid ijzer in het water zeer goed! Rond 1900 werd het bronwater in grote hoeveelheden verkocht vanwege zijn heilzame werking. Op de plaats van de huidige bar stonden vroeger zelfs baden voor een helende kuur.

Thema’s
Ook worden er bij La Fontaine Jeux-de-boulestoernooien, dans- en thema avonden georganiseerd. Op de website vind je het
programma van de guingette, evenementen en dansavonden.▪

1210 Route de Crest, Lieu-Dit Arduc
26160 Pont-de-Barret
+33 (0) 4 75 90 15 70
contact@lafontaineminerale.fr
https://www.lafontaineminerale.fr

By Niels Wichard