50e Fête du Picodon, 17 juli 2022

Dit jaar, op 17 juni is het 50e fête du Picodon in Saoû

Voor alle inwoners van Saoû is dit 3e weekend van juli ook het dorpsfeest, een dorpsfeest voor de gelegenheid: concerten, regionale markt, gastronomie en lokale folklore, het evenement trekt elk jaar meer dan 10.000 bezoekers!

Picodon AOP
De Picodon, vast weleens van gehoord!? Deze vriendelijke en zeer geurige kleine geitenkaas is de specialiteit van de regio en kreeg in 1983 de beschermde status. Let wel op, er zijn veel imitaties op de markt! “Pico” van het lokale patois (regionale
dialect) betekent “wat prikt” en in het Occitaans “klein”. Dit prikkelende kaasje wordt al meer dan 40 jaar elk jaar in Saoû gehuldigd, in het derde weekend van juli. Dit geweldige evenement brengt ongeveer vijftig Drôme en Ardèchois producenten van Picodon samen! Zij organiseren een wedstrijd waar alle producenten kans maken op verschillende prijzen;

Accommodaties in Saoû;
Kom op, laten we na het feest, nog even nagenieten van het mooie Saoû! In Saoû is er geen gebrek aan overnachtingsplaatsen, voor ieder budget. Natuurlijk wel onder voorwaarde dat je je een beetje aanpast. Vergeet niet, het feest is in juli en de Drôme is nou eenmaal een beetje druk in deze tijd van het jaar! We hebben twee zeer comfortabele campings, zeer dicht bij het dorp gelegen:

Camping La Graville (40 plaatsen.)
Route de la Foret
26400 Saoû – Frankrijk
+33475760043

Natuurcamping La Briance (25 plaatsen.)
21, Briance
26400 Saoû – Frankrijk
+33475760500

U vindt er ook veel gites en zomerverhuur, om uw verblijf na het feest voort te zetten. Vergeet niet van tevoren te reserveren! Ga voor meer informatie naar de website van het VVV-kantoor van Saoû. En aarzel niet om de Drôme-vallei te komen ontdekken!

Al meer dan 40 jaar is dit voor de inwoners van Saoû het grootste feest van het jaar. Het is altijd het derde weekend van juli en het hele dorp staat dan in het teken van het feest. Er is van alles en nog wat te zien en te doen: Concerten, markt met lokale producten, eten en drinken, optredens en straattheater.

Een niet te missen evenement waar de Picodon-kaas centraal staat. Meer dan 10.000 bezoekers elk jaar! Heel het weekend vind je in alle straten en op alle hoeken spelletjes en vermaak voor groot en klein zoals: Boogschieten, steenslingeren, boomklimmen, schminken, spellen, knutselateliers, ezeltje rijden, ritjes met paard en wagen en een kinderboerderij. Er zijn drankjes en er is eten van een kleinigheidje tot uitgebreid eten.

De Picodon is een Franse kaas uit het gebied van de Ardèche en de Drôme. De Picodon is een kaas die sinds 2000 het AOC-keurmerk heeft. Het gebied waar de kaas vandaan kan komen zijn de departementen Ardèche en Drôme, het kanton Barjac in de Gard en de enclave Valréas in de Vaucluse. Het is een grotendeels droog, rotsachtig gebied.

By Niels Wichard